Wij hadden besloten omdat wij niet naar Yarmouth zijn gegaan hier in Cowes een extra rustdag te nemen. Dus de volgende morgen koffie gezet het ontbijt klaargemaakt en daarna heerlijk ontbeten, daarna allebij aanboord een heerlijk douch genomen. Na de koffie zijn wij Cowes in gegaan, bij diverse jachthavens gekeken. Bij Cowes Marina werd door Swan een regatta georganiseerd. Allerlei winkeltjes bekeken bij de bakker wat lekkers gekocht en op een bankje bij het water opgegeten. In de middag op de boulevard langs het water aangekomen, konden wij genieten van een zeilwedstrijd er stond toen heel veel wind en schepen die een boei ronde trokken meteen weer een rif in hun grootzeil.

Op schepen met een bemanning van zo’n 8 man gaat dit soort activiteiten zeer snel, het laatste rak naar de finisch toe was een spinnaker en voor andere een gennaker rak. De schepen kwamen toen heel erg dicht onder de kust langs waar wij spectaculaire zeilbewegingen hebben gezien. Het was een mooi gezicht om te zien hoe achterop komende schepen hun voorgangers de wind uit de zeilen probeerde te nemen. Bij de finisch klonk er voor diverse eerste schepen in hun klasse kanonschoten, langs de boulevard werd het met schepen steeds rustiger en hebben wij onze wandeling voortgezet.

Hele leuke kleine huisjes langs de boulevard gezien en gefotografeerd onderweg kaartjes geschreven en gestuurd naar Marco en zijn vriendin. Nog een aantal foto’s gemaakt van een kerk met erom heen grafzerken, weer aangekomen in de stad nog even bij een supermarkt boodschappen gedaan en daarna weer terug naar de boot.

Maria heeft het eten klaargemaakt en dit hebben wij in de kuip kunnen nuttigen, na de afwas en de koffie zijn wij nog maar even Cowes ingegaan maar op straat waren niet veel mensen meer te bekennen. Na deze wandeling terug naar de boot om daar van een heerlijk glaasje wijn te genieten. Inmiddels kwamen ook onze buren weer terug, nog even een praatje gemaakt zij vroegen hoe laat wij morgen wilde vertrekken. Onze vertrektijd stond voor 09:00 uur gepland omdat wij 47.7 Nm. moeten afleggen en daarna iedereen welterusten gewenst en waarna iedereen weer zijn eigen schip opzocht.