Hedenmorgen om 08:00 uur opgestaan lekker gedouchd en op naar het havenkantoor voor het weerbericht. De weersverwachtingen waren voor de Humber, Thames, Dover en Wight WZW 4 – 5 Bf., occasionally 6 Bf. at first, decresing 3 – 4 Bf. Maar nadat ik teruggekomen was aanboord eerst koffie gezet, de tafel in de kuip onder de kuiptent gedekt. Daarna Maria wakker gemaakt voor het ontbijt en aansluitend nog een kop koffie gedronken alvorens ik met het weerbericht langs de tweemaster Maris ben geweest. Dit waren mensen van Belgische afkomst maar met een Nederlandse vlag in de mast, die wij leerde kennen in Brighton en die met ons meevoeren.

Bij hun schip aangekomen waren zij al klaar voor vertrek, ik gaf aan dat ik gezien de stroom pas om 12:30 uur wilde vertrekken, maar gezien het mooie weer konden zij niet wachten en gingen op de motor met eventueel een zeil erbij naar Southampton.

Wij hebben daarna ons schip vaarklaar gemaakt en om 12:40 uur onze box verlaten, in de haven het grootzeil gezet met het eerste rif er in, daarna zijn wij naar buiten gegaan richting de Solent. Natuurlijk hebben wij meteen na de haven onze Hich Aspect er bijgezet. Via de computer was de afstand naar Southampton 18.5 Nm. maar door een paar slagen die wij moesten maken kwamen wij uit op 21.12 Nm. Over deze afstand hebben wij 2 uur en 50 minuten gedaan met een gemiddeldse snelheid van 7.45 knoop met een windkracht van 6 Bf.

Aangekomen in Southampton vlak voor de Ocan Village Marina van de Royal Southampton  YC de zeilen gestreken en ons op VHF – kanaal 80 gemeld, waarna wij box A 18 toegewezen kregen. Bij het afmeren kregen wij hulp van de overbuurman. Daarna hebben wij een glaasje wijn gedronken, waarna ik bij de Marina Office mijn betaling voor twee overnachtigen heb gedaan. De havenmeester had alle tijd en gaf mij diverse informatie mee voor een bezoek de volgende dag aan Southampton.

Natuurlijk meteen een internet verbinding gezocht om onze route te verzenden naar onze website en ook het logboek en het reisverslag toegevoegd. Daarna de zeilen netjes opgeruimd, alle lijnen opgeschoten en het schip met zoetwater afgespoten. Samen met Maria nog even over de haven gelopen, overwegend liggen er hier heel veel grote motorboten.

Samen met Maria nog een glaasje wijn gedronken en vlak daarna was het alweer tijd om naar bed te gaan. Wij hebben ondanks de vele golven die wij over ons schip hebben gekregen bij het aan de winds varen van deze korte maar toch wel heftige zeiltocht genoten. Onderweg natuurlijk ook weer foto’s gemaakt van diverse mooie onderwerpen die later op onze website zullen worden neergezet.