Eigenlijk hadden wij besloten om een rustdag in Brighton te houden, maar gezien het weerbericht voor vrijdag hebben wij tijdens ons ontbijt besloten om, om 11:00 uur toch te vertrekken. Bij veel mensen op de steiger heerste wat vertwijfeling omdat het weerbericht WNW 4 – 5 Bf. Increasing 6 Bf. aangaf. Wij hebben besloten om een rif in het grootzeil te zetten en daarna te vertrekken. Om 11:00 uur de box verlaten en achteruit verder de haven ingevaren. Tegen de wind langzaam de haven verlaten en meteen het grootzeil gehesen en een rif gezet, om even later de Hich Aspect uit te rollen.

Buiten de haven bleek al gauw dat wij de wind uit het westen hadden, dus ik zij tegen Maria dat het een lange dag zou worden met veel slagen. Voor een bepaalde tijd hebben wij windkracht 6 Bf. gehad, alles verliep voorspoedig en de armspieren van Maria werden behoorlijk op de proef gesteldt, bij het omzetten van de Hich Aspect.

Vlak voor de ingang van Portsmouth moesten wij aan de westzijde van het vaarwater dus tegen het verkeer in de haven aanlopen. Bij het oversteken van de vaargeul kwam er een Portcontrol vaartuig naar ons toegevaren. Toen hij zag dat wij de vaargeul overgevaren waren voer hij weer terug richting haven.

Wij wilden bij de Hasler Marina afmeren, vlak voor de haven langs de vaargeul het rif uit het grootzeil getrokken om even later het grootzeil goed over de giek op te kunnen slaan. Daarna Hasler Marina op VHF – kanaal 80 opgeroepen en een box gevraagd, wij kregen te horen dat wij in box Hotel 23 konden afmeren.

Vermoeid maar wel voldaan na het afmeren een glaasje champagne gedronken, hier hebben wij een makkelijke maaltijd stokbrood met warme worstjes genuttigd. Even later ingelogd op het internet om onze gevaren route naar onze website te verzenden, zo kan onze zoon en vrienden zien waar wij ons bevinden. Al schommelend heerlijk genoten van een heerlijke nachtrust.

Wij hebben besloten hier een paar dagen te blijven.