Om 10:00 uur zijn wij vanboord gegaan om een bezoek te brengen aan Dover Castle. De vorige dag hebben wij van de havenmeester een boekje met een stadsplattegrond van Dover gekregen, waarin hij heeft aangegeven waar het busstation was. Daar aangekomen bleek dat de bus net was vertrokken, bij een andere bus aan de buschauffeur gevraagd hoe laat de volgende bus kwam. Hij vertelde ons dat, dat minstens vijf kwartier ging duren, hij gaf aan dat als wij deze straat uitliepen en aan het einde rechtsaf en bij het tweede stoplicht linksaf dat wij in zo’n 20 minuten naar het kasteel zouden lopen.

dovertrapBergop lopen was redelijk zwaar als je dit niet gewend bent te doen, door het bos en ook nog een hele lange trap en daarna kwamen wij tussen de bossen door bij een Ticket Office. Daarvoor twee personen betaald en gestart met de wandeling op het terrein van Dover Castle bij de Secret Wartime Tunnels Second World War Command Centre and hospital.

Daar drie kwartier gewacht voor onze rondleiding door de tunnels begon. Het was een interessante ervaring om te zien hoe zij daar vandaan alles regelde en operaties uitvoerden bij gewonden militairen. Wij werden door een dame die van alles vertelde rondgeleid.

Na de rondleiding hebben wij eerst de lunch genuttigd in het Regimental Institute (NAAFI) restaurant. Daarna hebben wij onze ontdekkingstocht voortgezet richting de Admirally Lookout First World War Fire Command Post and exhibition, waar vandaan wij een goed overzicht hadden over de zee.

Daarna via de Battlements walk, de East Casemates waarwij uitzicht hadden op de Avranches Tower. Onze weg weer vervolgd via de Battlements walk naar de Medieval tunnels om daarna via de King’s Gate rond Dover Castle te lopen. Helaas mochten wij niet Henry II’s keep in omdat zij hier aan het restaureren waren.

dovercastleWel nog de Arthur’s Hall en het Princes of Wales Royal Regiment Museum bekeken. Via de King’s Gate, de Spur Casemates, Constable’s Peverelli’s Gate naar de Royal garrison artillery barracks Stone Hut. Hier eindigde onze ontdekkingstocht over het terrein van Dover Castle via de bossen de lange trap en een lange afdaling weer naar de jachthaven terug gelopen.

Vermoeid van deze lange wandeling een heerlijk drankje in de kuip genuttigd. ‘s Avonds bij de havenmeesters nog even het laatste weerbericht voor de volgende dag bekeken. Het Inshore Forecast voor North Foreland to Selsey Bill luidde WNW 4 – 5 Bf. mogelijk 6 Bf. in de nacht en voor overdag WNW 4 – 5 Bf. Daarna zijn wij vroeg naar bed gegaan om de volgende morgen vroeg op te staan.