De wekker op 05:30 uur gezet, iets eerder was ik al wakker en heb Maria om de 5 minuten langzaam wakker laten worden. Brood voor onderweg en voor het ontbijt klaargemaakt, koffie gezet in een thermoskan en daarna het snelle ontbijt genuttigd. Wij hebben om 06:04 de box van de haven verlaten en op de kant zagen wij de twee families ook hun schip in gereedheid brengen, zij zijn ongeveer een half uur na ons vertrokken.

Helaas was er te weinig wind om naar Dover in Engeland te kunnen zeilen, dan maar de motor op 2000 toeren wat zo’n 7 knopen snelheid opleverde. Onze route hadden wij perfect uitgestippeld, precies achter vier voor anker liggende zeeschepen langs om daarna de grote zeevaart route haaks over te steken.

Net voorbij de grote zeevaart route een koers voorgelegd van 265 graden waarna wij recht naar de west ingang van Dover voeren. Hier begon de wind uiteindelijk wat door te zetten, maar wij moesten toen nog maar 3 mijl varen. Een halve mijl voor de ingang op VHF – kanaal 74 Dover Port Control opgeroepen om toestemming te vragen om naar de jachthaven te varen. Wij konden doorvaren maar moesten wel rekening houden met uitkomende zeiljachten.

Daarna op VHF – kanaal 80 Dover Marina opgeroepen voor een box in de tijhaven, helaas was er voor ons geen box beschikbaar en moesten wij uitwijken naar het Granville Dock daar konden wij afmeren in box 6 vlak bij de Marina Office.

Ook na deze tocht hebben wij weer een glaasje champagne genuttigd, de klokken een uur teruggezet en Maria heeft gebakken eieren met spek gemaakt voor de middag maaltijd. Daarna hebben wij de zeilen weer afgedekt en de boot opgeruimd. Maria ligt nu ik dit schrijf even te rusten, maar na het eten gaan wij een heerlijke wandeling in Dover maken.