Gezien het tij om 08:00 uur opgestaan aanboord lekker gedoucht, koffie gezet en de tafel gedekt in de kuip Maria wakker gemaakt en heerlijk in de zon ontbeten. Daarna het schip zeil klaargemaakt om te vertrekken naar Dunkerque (Frankrijk). De wind waait zwak tot matig 2 – 3 Bf. uit westelijke richting later veranderlijk.

Om 10:30 uur hebben wij de haven van Blankenberge verlaten. In de geul het grootzeil gehesen en op de motor naar buiten. Daar aangekomen bleek dat er nog maar weinig wind was en nog tegen ook. Dus op de motor door blijven varen tot net voor Oostende, daar draaide de wind een klein beetje waardoor wij de genua konden uitrollen.

De motor uitgezet en verder op zeil naar Dunkerque gevaren, waarvan wij het laatste gedeelte kruisend hebben afgelegd. Net nadat wij tussen de pieren naar binnen zijn gevaren, de zeilen gestreken en op de motor naar YC Mer du Nord gevaren. Er was voor onze lengte van ons schip nog één box leeg, maar de havenmeester riep van bovenaf dat deze box bezet was wel mochten wij afmeren onder de benzine- en dieselpomp, maar daar voelde wij niet zoveel voor.

Wij hebben toen de haven verlaten en zijn een stukje terug gevaren naar Port du Grand Large, daar werden wij opgevangen door de havenmeester die ons een box toewees en ons hielp met afmeren. Regelmatig kwamen er drie politie beambten in een rubberboot de haven controleren, maar bij ons zijn zij niet geweest.

Nadat ik bij de havenmeester ben gaan betalen, zijn er nog twee nederlandse schepen naast ons afgemeerd. Met de opvarende hebben wij leuke gesprekken gevoerd. Het bleek dat zij de volgende morgen ook naar Dover wilde varen. Ik heb aangegeven dat gezien de stroom het mij verstandig leek om, om 06:00 uur te vertrekken.

Dat vonden zij wel een beetje vroeg, maar naar lang beraad door hun bij hen aanboord gaven zij aan ook om 06:00 uur te vertrekken. Ik en Maria hebben nog een glaasje in de kuip genuttigd en zijn na het publiseren van dit bericht om 23:15 uur naar bed gegaan.