Gisteren avond de route naar blankenberge al bekeken, tevens de route iets verplaatst om op het juiste punt de Maasmond te passeren.Om 07:30 uur opgestaan koffie gezet en op een makkelijke manier via de broodplank brood klaargemaakt. Het schip zeilklaar gemaakt en om 09:00 uur losgemaakt van de buurman, via kanaal 21 toestemming gevraagd om de haven te mogen verlaten. In de doorgang van de haven het grootzeil gehesen en op de motor naar de haven monding gevaren.

Buiten de havenmonding BB-uit maar al snel bleek dat de wind die voorspeld was NNO 3 – 4 Bf. nog niet aanwezig was, dus de motor bleef bij staan. Om het klappen van het grootzeil te voorkomen hebben wij het grootzeil gestreken. Bij de Maasmond ter hoogte van de MN1 hebben wij op VHF-kanaal 3 bij de verkeercentrale Maasmond ons gemeld dat wij de Maasmond over wilden steken.

Waterweg

Er was opdat moment geen scheepvaart wat wij eventueel tegen zouden kunnen komen, dus wij konden uitluisterend op kanaal 3 de Maasmond over steken.

De motor heeft vijf uur bijgestaan toen stond er voldoende wind om het grootzeil weer te hijsen. De wind kwam ruim in dat wij beide zeilen over BB konden voeren. Wij hadden een respectabele snelheid door het water van 5.6 Kts. en over de grond van 7.2 Kts.

Stuurautomaat

Ter hoogte van Zeebrugge hebben wij de fok even ingerold en zijn wij al gijpend een zeeschip op ruime afstand tegemoet gevaren. Even later hebben wij weer gegijpt, de fok weer bij en tussen twee zeeschepen door onze weg naar Blankenberge vervolgd. Ook moesten wij ruimte geven voor drie zeeschepen die de haven van Zeebrugge verlieten.

Blankenberge

Daarna nog een klein stukje langs de boulevard van Blankenberge. Vlak voor de pieren de Hich Aspect ingerold en tegen de wind het grootzeil gestreken om daarna op de motor tussen de pieren door, naar de jachthaven aan SB van de (VVW) Vlaamse Vereniging voor Watersport Blankenberge VZW te varen.

Er was voor ons nog een mooie box beschikbaar, daarin afgemeerd en alles opgeruimd terwijl Maria alweer met het eten bezig was.Na het eten hebben wij na een vermoeiende dag van bijna 12:00 uur in de kuip van een glaasje rode wijn genoten. Rond 23:45 uur zijn wij te vreden en voldaan naar bed gegaan.