Er staat ons vandaag een zware dag te wachten, wij moeten een afstand van 10 Nm. overbruggen. Maar hiervoor hoefden wij niet zo vroeg op te staan, dus uitgerust konden wij om 12:00 uur aan deze reis beginnen. Wij voeren op deze korte reis eerst onder vier bruggen door de Sodra kanalbroarna met een hoogte van 26,2 meter en aan beide kanten diverse jachthavens. Wij voeren over de Igelstaviken met even later de Igelstabron brug met een hoogte van 39,9 meter.

Even later voeren wij over de Hallsfjarden en na een smalle vaargeul de Brandalsund op, om het eiland St. Radon heen over de Naslandsfjarden en even later zijn wij op het Skanssundet SB-uit gegaan de jachthaven in.

Klaas en Carla konden met de Noorderzon op één vrije plek langs de steiger afmeren de overige boxen waren met vingerpieren, maar een beetje te smal voor ons schip. Dus zijn wij langszij gegaan bij de Noorderzon.

Wij hebben allebei meteen weer een wal aansluiting op de stroomkast tot stand gebracht, maar de elektriciteit was van korte duur. Alles leek OK, maar er sloeg toch steeds een aardlekschakelaar uit, hierop heb ik de havenmeester ingeschakeld om het probleem voor ons op te lossen.

Later bleek dat kinderen een steiger verder een stroomdraad in het water hadden gegooid, waardoor de sluiting ontstond.
Wij hebben hier van een rustige avond genoten en een kleine wandeling over de haven gemaakt, boven op een heuvel was een kleine camping gevestigd.

En wij hebben hier met zijn vieren een heerlijk glaasje wijn, met diverse hapjes tijdens het borreluurtje genomen.

Tevens hebben wij afgesproken om morgen naar Oxelösund te varen.