Om 09:00 uur hebben wij samen met de Noorderzon de haven van Skansholmen verlaten, wij voeren over de Himmerfjarden tussen de eilanden Oaxen en Jepeskar door richting Pipskarsgrund.

Om even later tussen de eilanden Bjorkh en Pipskar en langs het eiland Arkholmen SB-uit te gaan langs het Hornokultgrund over de Lustgarden richting de eilanden Boko – Oxno en Boko – Strommen te varen.

Via een betonde vaargeul richting Kaftudden en meteen om het eiland N. Jutskar richting Tjurki, om de rotspartij Aggkull hallarna SB-uit, hier bereikten wij de Gupafjarden om even later tussen de eilanden Savo en Langon door te varen.

We kregen dreigende wolkenvelden over ons heen en helaas hebben wij het op deze route niet helemaal droog gehouden, dus de zeilpakken moesten worden aangetrokken.

 

Nadat de zeilpakken waren aangetrokken kwamen wij op de Tvaren uit waar wij om een groene ton BB-uit gingen. Wij hebben niet het kleine vaargeultje door St. Bergo genomen maar wij zijn via de zuidkant erom heen gevaren. Even later kregen wij een kleine doorvaart van maar 3,5 meter diep tussen Aspo en Halla Kramp door, over de Krakfjarden richting het eiland Laskar waar wij weer door een ondiepe vaargeul van 3,3 meter diep moesten varen.

Wij voeren hier om diverse rotspartijen heen richting het eiland Riso hier weer  BB-uit en om het eiland Broken richting de rotsformatie Ostgotagr daarna over de Alofjarden te varen, waarna wij nog een kleine vaargeul kregen van 3,3 meter diep die leidde naar de jachthaven van Oxelösund. De havenmeester stond ons al op te wachten en gaf aan waar wij moesten afmeren.

 

In de jachthaven meerden wij na 6 uur en 45 minuten om 15:45 uur af. Even later kwam hier ook nog de Stoere Johanna van Wim en Johanna Stoer binnen.

Bij het havenkantoor onze verplichtingen voldaan en even later gezellig aanboord van de Noorderzon geborreld, hier hebben wij toen heerlijk vlees gegrild op een elektrisch grilplaatje.

 

Op de kant begonnen twee muzikanten muziek te maken en daarbij werd door de lokale bevolking driftig gedanst. Dit leek ons ook wel en wij hebben tot in de kleine uurtjes op muziek uit de jaren zestig heerlijk gedanst.

 

Maar ook hier kwam natuurlijk een einde aan en voldaan zijn wij teruggekeerd naar onze schepen, Maria en ik hebben nog een afzakkertje genomen voor wij naar bed zijn gegaan.

Met Klaas en Carla hadden wij afgesproken om morgen naar Arkösund te varen, als de weersverwachtingen goed zijn. Deze konden wij om 08:00 uur via de marifoon beluisteren.