Op deze dag was het hoogwater om 10:15 uur dus besloten om om 07:20 uur uit de jachthaven van Cuxhaven te vertrekken, heerlijk met het tij mee naar Brunsbuttel het begin van het Noord Oostzee Kanaal, hier hebben wij voor de oude sluis een uur moeten wachten alvorens wij geschut werden.

Maarten met de Sirius kwam met zijn opstapper als laatste hier de sluis invaren, zij zijn in de jachthaven van Brunsbuttel afgemeerd om naar bed te gaan na een nacht doorvaren.

Op de motor op weg naar Rendsburg, dit was een nare dag in het kanaal begon het te regenen en steeds harde te regenen en na 48,60 Nm. en 8½ uur varen meerden wij in de stromende regen af bij de Regatte-Verein Rendsburg.

Wat ons opviel is dat wij alleen grote zeeschepen uit tegengesteld richting hebben zien varen en dat er geen één ons voorbij is gekomen.

Nadat wij onze natte kleren hadden uitgetrokken en verder alles weer in orde hadden gemaakt hebben wij bij een buiten temperatuur van 9o heerlijk met de kachel en de Duitse TV aan heerlijk binnen zitten borrelen. En na het borrelen had Maria een verrassing zuurkool met worst als maaltijd.

Maar eerst bij de mooie blonde havenmeesteres ons liggeld betaalt en meteen broodjes besteld voor de volgende morgen.

Na het eten afgewassen en bij de koffie hadden wij ook nog een stukje vruchtentaart en meteen naar het weerbericht gekeken op de Duitse TV welke niet veel goeds gaf. Door de kou en de regen heeft Maria het te pakken gekregen en niesend en proestend zijn wij om 22:30 uur naar bed gegaan.