Op zondag 11 mei 2008 werd er vanuit de Volendam Marina door de Bavaria Zeilclub in het Pinksterevenement op het Markermeer een zeilwedstrijd georganiseerd in vier klassen. Alle vier de klassen kregen Baan 2B van ongeveer 19 Nm te zeilen met na de start de volgende boeirondingen over bakboord, EA2, Sport E en daarna de finish. De start en de finish was nabij de MNGZ.

De start van klasse 1 was om 10:15 uur, klasse 2 om 10:30 uur, klasse 3 om 10:45 en klasse 4 om 11:00 uur. Onder geweldige weersomstandigheden werd door iedereen de wedstrijd volbracht. Wij voeren in klasse 4 en hebben nagenoeg de hele race de wedstrijd gedicteerd, maar in het laatste nagenoeg voor de windse rak werden wij eerst door de onder gennakker voerende Balou-, en vlak voor de finishlijn door de Vesuvio ingehaald.

De prijsuitreiking geschieden tijdens het diner in restaurant de Pieterman aan de jachthaven, in klasse 4 is op de eerste plaats geëindigd de Balou met een 42 Cr van Wim en Jacqueline Touw, op de tweede plaats zijn wij geëindigd ook met een 42 Cr Lady Afiena van Wim en Maria Högemann en op de derde plaats is geëindigd de Vesuvio met een 44-3 van Gerrit en Sapke Boer.

Met dank aan de organisatie Evelyn Eman en Suzanne Swerms Suwijn, die voor jong en oud een prachtig Pinksterweekend in Volendam hebben georganiseerd.